četvrtak, 29. listopada 2020.

dm nagradio djelatnike za rad u izvanrednim okolnostima

 


dm nagradio djelatnike za rad u izvanrednim okolnostima

Za rad u zahtjevnim i nepredvidivim uvjetima koji su posljedica epidemije koronavirusa, dm je sve djelatnice i djelatnike nagradio dm darovnom karticom u iznosu od 1.650 kuna.

Okolnosti uzrokovane epidemijom koronavirusa utjecale su na naš svakodnevni život i rad. Naše kolegice i kolege svojim zalaganjem i predanošću omogućili su da dm ostane mjesto sigurne i ugodne kupnje. U ime cijele tvrtke, zahvaljujem im što i dalje pokazuju kako su zajedništvo i solidarnost najveća snaga dm-a. Trudit ćemo se i nadalje osigurati najvišu razinu zaštite zdravlja djelatnika i kupaca. Vjerujemo kako je odgovoran pristup, uz pridržavanje mjera i preporuka nadležnih institucija, jedini ispravan put“, izjavila je Ana Fostač-Krilčić, prokuristica i voditeljica resora Ljudskih resursa u dm-u.

dm je u veljači krenuo s prvim mjerama prevencije širenja zaraze te zaštite zdravlja djelatnika i kupaca. Svi djelatnici upoznati su s načinima i oblicima prevencije te im je dm osigurao potrebnu opremu na radnom mjestu. Na blagajne svih prodavaonica dm je postavio zaštitne pregrade od pleksiglasa, a za lakše pridržavanje preporuka i mjera, dm je kupcima osigurao besplatne maske.

Uz iznadprosječna primanja, kao i brojne druge mogućnosti za profesionalni i osobni razvoj, dm je djelatnicima osigurao i 10.000 kuna naknade za svako rođeno ili posvojeno dijete. Važnost kvalitetnog odnosa prema djelatnicima potvrđuje i nezavisno istraživanje portala MojPosao prema kojem je dm u Hrvatskoj sedam godina proglašen najboljim poslodavcem i 11 godina zaredom poslodavcem prvog izbora.

Proglašene najbolje proizvodne investicije u Hrvatskoj

 


Proglašene najbolje proizvodne investicije u Hrvatskoj



Lider invest – izbor najboljih velikih, srednjih i malih proizvodnih investicija u Hrvatskoj u organizaciji poslovnog tjednika Lider provodi se četvrtu godinu zaredom a nastavlja se i 2021.


Nominacije investicija trajale su do početka rujna i tijekom tog razdoblja održali su se investicijski forumi u Osijeku, Rijeci, Zadru i Čakovcu.


Projekta je pokrenut kako bi se prepoznale i promicale investicije koje otvaraju nova radna mjesta, povećavaju izvoz i stvaraju dodanu vrijednost te primjerom jačaju povjerenje u institucionalne i pravne okvire potrebne za stvaranje pozitivnog ozračja koje će privući buduće ulagače.

Stručni odbor odabrao je dobitnike nagrada i priznanja „Lider invest“.

Nagradu za najbolje proizvodne investicije Lider invest 2020. dobile su tvrtke PLINACRO, MOBILISIS i BIOVITALIS.

PLINACRO je uložio malo više od 219 milijuna kuna u kompresorsku stanicu u plinskome transportnom sustavu. Ciljevi su investicijskog projekta osiguranje dvosmjernog protoka na interkonekciji s Republikom Mađarskom, transport prirodnog plina s LNG terminala na otoku Krku, povećanje sigurnosti opskrbe prirodnim plinom potrošača u Hrvatskoj te ispunjavanje kriterija sigurnosti N-1. Plinacro je time osigurao nagradu 100% Lider invest u kategoriji velike investicije.

MOBILISIS proizvodi modernu, inovativnu informatičku infrastrukturu za upravljanje industrijskim procesima te mobilno prikupljanje i prijenos podataka. Uložio je ukupno 38,3 milijuna kuna u gradnju novog poslovnog prostora i opremu te teži postati regionalni lider u sektoru proizvodnje komunikacijske opreme za praćenje prometa u kretanju i mirovanju. Stručni žiri nagradio ga je nagradom 100% Lider invest srednja investicija.

Nagrada 100% Lider invest mala investicija dodijeljena je tvrtki BIOVITALIS. Rekonstrukcijom i dogradnjom proizvodno-poslovne zgrade radi jačanja konkurentnosti poduzeća na domaćem i stranom tržištu Biovitalis je sagradio moderan proizvodni pogon, nabavljena je suvremena proizvodna oprema, educirani zaposlenici. Ukupna je vrijednost projekta realiziranog u Turčinu, u Općini Kneginec Gornji, 5,9 milijuna kuna, a EU je nepovratnim sredstvima sufinancirao projekt s 2,7 milijuna kuna, odnosno s 45 posto.

Stručni odbor, kojim predsjeda ugledni ekonomist Mladen Vedriš, odabrao je i četiri tvrtke kojima su dodijeljene posebne nagrade i priznanja „Lider invest“.

Posebnu nagradu Export Lider invest za investiciju koja je najviše pridonijela izvozu dobio je EUROMODUL. Riječ je o proizvođaču urbane i reklamne opreme, kontejnera i modularnih objekata u Europi s proizvodnjom u Hrvatskoj i Srbiji. Provedbom projekta sagrađen je proizvodno-poslovni objekt od oko 6500 četvornih metara s pratećim infrastrukturnim objektima. Udio izvoza u prošlogodišnjim prihodima te tvrtke bio je oko 70 posto!

Employee Lider invest pripao je PRESS GLASSU za investiciju koja je najviše pridonijela zapošljavanju. Od kraja 2017. tvrtka je imala 280 zaposlenih, što je pozitivno utjecalo na smanjenje stope nezaposlenosti u regiji. Na kraju 2019. Press Glass zapošljavao je 395 ljudi. U opremanje tvornice za proizvodnju izostakla uložio je 34,1 milijun kuna.

Posebnu nagradu ECO Lider invest dobilo je NAŠE KLASJE. Tvrtkin investicijski ciklus počeo je 2017. U razvoju inovacija NAŠE KLASJE od svog osnutka surađuje s Prehrambeno-biotehnološkim fakultetom u Zagrebu. Upotrebljava materijale koji se mogu reciklirati, razvrstava otpad, rabi sredstva za čišćenje koja ne djeluju štetno na okoliš, prati kvalitetu otpadnih voda, upotrebljava isključivo električnu energiju i plin, primjenjuje tehnologiju recirkulacije energije te se u poslovanju vodi načelima energetske učinkovitosti i štednje.

Uz profesora Mladena Vedriša, Tomislav Radoš (HGK), Mladen Fogec (Udruženje stranih ulagača u Republici Hrvatskoj), Vedrana Jelušić Kašić (Deloitte), Zdenko Lucić (Ministarstvo vanjskih i europskih poslova), Slavko Krajcar (FER) i Miodrag Šajatović (Lider media) odlučili su odati posebno priznanje „Lider invest“. Tvrtka BAUWER BOEN dobila je priznanje Special Lider invest za kontinuirana ulaganja. BAUWERK BOEN investicijski je ciklus započeo 2017. i do sada je Grupa uložila više od 130 milijuna kuna u hrvatsku tvornicu isključivo iz izvora privatnoga kapitala izravnih stranih ulaganja u Republiku Hrvatsku.

Partneri projekta: Europska investicijska banka, Europska komisija, FINA, HAMAG BICRO, HBOR, HGK, Grad Cres i Grad Kutina.

Pripremio: Tomislav Radić


srijeda, 28. listopada 2020.

Fortenova grupa kupuje Meggle

 







Fortenova grupa kupuje Meggle

Belje plus, članica Fortenova grupe i MEGGLE Hrvatska postigli su dogovor i potpisali sporazum o kupoprodaji imovine MEGGLE-ove mljekare u Osijeku. Kupovinom nekretnina i proizvodne linije MEGGLE-a – s namjerom da u Osijeku od 1. siječnja 2021. počne vlastitu proizvodnju - Belje će očuvati dugogodišnju tradiciju proizvodnje mlijeka u tom dijelu Slavonije.

Također, pokretanjem proizvodnje u Osijeku, Belje će određenu količinu mlijeka otkupljivati od sadašnjih MEGGLE-ovih kooperanata, dok se potrebe za zaposlenicima još procjenjuju, no očekuje se zapošljavanje 100-njak ljudi.


Osim toga, Fortenova grupa već sad proizvodi oko 10 posto ukupne količine mlijeka proizvedenog u Hrvatskoj što čini oko 5 posto domaćih potreba. Najveći dio mlijeka koje se proizvede u Belju koristi se za proizvodnju ABC krem sira čija se godišnja proizvodnja kreće na razini 3.700 tona i za čiji su portfelj razvijeni planovi značajnog širenja.

Zadovoljni smo postignutim dogovorom i zaključenjem kupoprodaje MEGGLE-ove imovine u Osijeku te odlukom Belja da nakon našeg povlačenja nastavi s proizvodnjom na toj lokaciji. Nakon što je MEGGLE grupa donijela konačnu odluku o gašenju vlastite proizvodnje u Hrvatskoj, uložili smo maksimalan napor da nađemo kupca za našu imovinu kako bi osigurali da što veći broj naših zaposlenika nakon 31. prosinca ima novo zaposlenje te kako naši kooperanti ne bi imali zastoj u otkupu mlijeka. MEGGLE do kraja godine nastavlja s procesom restrukturiranja svoga poslovanja, sukladno dogovoru koji smo postigli sa sindikatima, uz pravovremeno i cjelovito ispunjavanje svih preuzetih obveza“, kazao je Marjan Vučak, predsjednik Uprave MEGGLE Hrvatska.

MEGGLE grupa je svjesna koliko je važno sačuvati proizvodnju mlijeka u Osijeku zbog čega smo našu odluku odlagali dok je god to bilo moguće i drago nam je da će se s novim vlasnikom ona ipak nastaviti. MEGGLE je svih ovih godina bio socijalno osjetljiv i odgovoran poslodavac te pouzdan poslovni partner. I postizanje ovog dogovora s Fortenova grupom potvrđuje da smo to ostali i u ovom procesu restrukturiranja, a na istim načelima ćemo nastaviti poslovati i nadalje“, naglasio je Matthias Oettel, predsjednik Uprave MEGGLE grupe.

Fortenova grupa kontinuirano radi na daljnjem jačanju vrijednosti i osnaživanju portfelja svojih brandova. Kako bismo iskoristili sve potencijale ABC svježeg krem sira koji je jedan je od najjačih regionalnih brandova i naših izvoznih proizvoda, Belju su potrebni dodatni proizvodni kapaciteti pa nam je povlačenje MEGGLE-a omogućilo da ih osiguramo u kratkom roku. S pogonom u Osijeku osigurali smo preduvjete za razvoj novih proizvoda, proizvedenih od domaće sirovine, visoke kvalitete i više dodane vrijednosti. S ovim iskorakom nastavljamo raditi i na očuvanju te daljnjem rastu domaće poljoprivredne proizvodnje, što uz, spašavanje postojećih i otvaranje novih radnih mjesta, ima velik značaj za Slavoniju i širu društvenu zajednicu. Fortenova grupa na poslovanje gleda dugoročno i sada pripremamo kompaniju za poslovanje u vremenu nakon krize, kako bi kada krene oporavak imali što jaču polugu rasta, a ovu transakciju u cijelosti financiramo iz operativnog poslovanja“ – rekao je Fabris Peruško, glavni izvršni direktor Fortenova grupe.

Preuzimanje imovine Megglea i razvoj novih proizvoda mogu biti dodatan poticaj povećanju proizvedenih količina mlijeka i investicijama malih proizvođača u farme muznih krava u Hrvatskoj. To bi svakako pozitivno utjecalo na promjenu trendova, nakon što je ove godine u Hrvatskoj napokon zaustavljen dugotrajni pad proizvedenih količina mlijeka. Mliječna industrija je jedan od glavnih fokusa strategije 2020.-2025. u Poslovnom području poljoprivreda u Fortenova grupi, a prehrambena industrija Belje bit će nositelj razvojnog zamaha u tom segmentu“ – rekao je Andrej Dean, predsjednik Uprave Belja.


Transakcija će biti provedena nakon što se dobiju sva potrebna regulatorna odobrenja.


Pripremio: Tomislav Radić


subota, 17. listopada 2020.

Spremni za nove izazove

 




Spremni za nove izazove


Mjesečni događaj Adria Business Network koji umrežava i okuplja poduzetnike te sve one koji to žele postati ulazi u drugu sezonu. U Kongresnom centru FORUM u Zagrebu 21.10.2020. u 18 sati (Radnička cesta 50), razgovarati će se s poduzetnikom i investitorom Sašoma Cvetojevićem. Tema razgovora je "Spremni za nove izazove".

Adria Business Network #11 organiziraju poduzetnica Željka Barišić (Forca Digital Agency) i Kristina Krstinić, (MIKRIS Project Managementa).

Gost predavač Saša Cvetojević, uspješan je poduzetnik s dugogodišnjim iskustvom u zdravstvenom sektoru, mobilnim telekomunikacijama te u distribuciji robe široke potrošnje. Osnivač je i vlasnik brojnih tvrtki te zdravstvenih ustanova u Hrvatskoj. Uključen je u CRANE (Hrvatsku mrežu poslovnih anđela) i investitor brojnih startupova od kojih su neki postali vodeće tvrtke koje ostvaruju prihode na globalnom tržištu. Bio je član uprave Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje te Hrvatskog pregovaračkog tima tijekom procesa pristupanja Europskoj uniji na području zdravstva i zaštite potrošača. Suosnivač je ZIP-a (Zagrebačkog inkubatora poduzetništva) pokrenutog 2012. godine. Proglašen je komunikatorom godine 2014. te je član hrvatskog žirija za nagradu EY – poduzetnik godine. Aktivni je promotor e-mobilnosti, prvi je vlasnik električnog automobile Tesla u regiji te prva osoba koja je električnim automobilom prešla pustinju Sahara.

U drugom dijelu događaja slijedi jednominutno osobno predstavljanje svih prisutnih.

Broj mjesta je ograničen, a svoje mjesto može se osigurati na vrijeme, prijavom putem linka https://www.entrio.hr/event/spremni-za-nove-izazove-razgovor-sa-sasom-cvetojevicem-7743?fbclid=IwAR3eJu169b20QTvSbIA5uKP9pr1E6QsUtuFSbdIlsaDxaXvz5Jok3Ilpcjc

Dijamantni partner događaja je A1, srebrni sponzor je FINA i ManpowerGroup.

Pokrovitelji događaja su Poliklinika Bagatin, Kongresni centar FORUM Zagreb i Kreativ info.

Partneri su Vladimir Abicic Photography, Aero Print, Kupinovo vino – Kupilek, vina Valenta i MY MY CONCEPT.

Medijski partneri događaja su časopis i portal Poduzetnik,časopis i portal Zaposlena, Netokracija, She.hr, Zagrebonline.hr, Story.hr, Rep.hr, Glas Istre, Flash.hr, Moja Domovina, Total Croatia News, Fama, ZgExpress te Radio 92 FM.

srijeda, 14. listopada 2020.

OTVORENI AMBIENTA i BIAM&ZAVARIVANJE

 


OTVORENI AMBIENTA i BIAM&ZAVARIVANJE


Na Zagrebačkog Velesajma danas 14.10.2020 sajmove Ambienta, Biam i Zavarivanje

otvorio je gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić koji je istaknuo: „Zagreb je gospodarsko središte, što pokazuje rast obrtnika i poduzetnika za 33,5 % više u odnosu na Republiku Hrvatsku. U gradu Zagrebu ostvaruje se 50,2 % više prihoda u odnosu na ostatak države. Pokazatelji za 2019. godinu govore kako u gradu radi i djeluje 45 tisuća poduzetnika koji zapošljavaju 372 776 ljudi s ukupno 400 milijardi kuna prihoda i to sve unatoč nevoljama koje su zadesile metropolu“.


Dina Tomšić direktorica Zagrebačkog velesajma rekla je „Sinergija djelovanja vidljiva je i na globalnoj razini te se Zagrebački velesajam pridružio, spontano nastaloj, svjetskoj inicijativi organizatora evenata #SaveEvents. U tom smislu, poduzeli smo sve potrebne sigurnosne i zdravstvene mjere kako bi vaš boravak na Zagrebačkom velesajmu bio što ugodniji.“


Ambienta međunarodni sajam namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije održava se do nedjelje, 18. listopada, a Biam i Zavarivanje, međunarodni sajmovi alatnih strojeva i alata te zavarivanja i antikorozivne zaštite do subote, 17. listopada. Na 5200 kvadrata izlaže 76 izlagača.

Uz Ambientu u paviljonu broj 8 izložene su skulpture i druga umjetnička djela kao dio Art Faira.


Ulaz na sajmove je besplatan.

petak, 2. listopada 2020.

Povratak u budućnost – Nova maloprodajna revolucija."

 



Povratak u budućnost – Nova maloprodajna revolucija."

Tema ovogodišnjega skupa trgovaca i proizvođača MAGROS 2020 7.10. u Zagrebu je "Povratak u budućnost – Nova maloprodajna revolucija."

Nova maloprodaja (New Retail / Omnichannel) izraz je koji Alibaba koristi za opisivanje spajanja internetske i izvanmrežne trgovine digitalizacijom cijelog lanca vrijednosti maloprodaje u korist trgovca i potrošača i, naravno, tvrtke koja omogućuje tu transformaciju. To je novi oblik i platforma poslovanja koja koristi podatke o digitalnim plaćanjima za stvaranje nove učinkovitosti i operativne sposobnosti u logistici, marketingu i razvoju proizvoda; podržava trgovce novim alatima i uvidima koji smanjuju troškove i potiču prodaju; a kupcima nudi prilagođen doživljaj kupovine na mrežnim i izvanmrežnim prostorima.

Ecommerce Europe i EuroCommerce zajednički su pokrenuli Europsko regionalno izvješće o e-trgovini 2020. Izvješće za 2020. godinu pokazuje da je Zapadna Europa i dalje najrazvijenije tržište e-trgovine u Europi sa 70 posto tržišnog udjela u ukupnom B2C internetskom prometu i najvećim brojem e-kupaca (83 posto), a južna Europa ima 15 posto tržišnog udjela ukupnog B2C internetskog prometa.

Rast prodaje e-trgovine dosegao je 636 milijardi eura u 2019., što je 14,2 posto više u odnosu na prethodnu godinu. Prognozira se da će europski promet e-trgovine narasti na oko 12,7 posto i doseći 717 milijardi eura u 2020. godini. Pokazatelji koji će biti prezentirani na MAGROS 2020 pokazat će da se Hrvatska kreće u tom rasponu.

COVID 19 u određenoj je mjeri poremetio sadržaj skupa. Iako e-trgovina, kao najbrže rastući segment maloprodaje, zaslužuje punu pozornost, koronavirus je nametnuo druge prioritete. Covid 19 izaziva ozbiljne potrese na tržištu i iz temelja mijenja načine ponašanja potrošača, pa je fokus MAGROS 2020 upravo usmjeren na ta kretanja.

COVID 19 i promjene u ponašanju potrošača traže da upoznamo novoga potrošača. Ponašanje potrošača radikalno se promijenilo pod utjecajem COVID-19. Razumijevanje tih promjena, koje će se vjerojatno dogoditi, pomoći će tvrtkama da planiraju brži oporavak i prilagođavanje. Jasno je da je obustava rada u mnogim djelatnostima i poslovnim aktivnostima duboko utjecala na život ljudi. Razdoblje zaraze, samoizolacije i ekonomske nesigurnosti promijenit će način ponašanja potrošača, u nekim slučajevima i godinama.

Iz istraživanja konzultantske kuće McKinsley proizlaze tri bitna pogleda u stvaranju cjelovitog sagledavanja novog potrošača, koji se očekuje nakon COVID-19:

  • COVID-19 mijenja način ponašanja potrošača u svim aspektima njihovog života.

  • Veliki pomaci u „novo ponašanje“ skrivaju značajne razlike. Koliko će trajati to očekivano stanje ovisit će, tvrde stručnjaci McKinsleya, o nizu čimbenika, uključujući zadovoljstvo novim iskustvima, demografiju, infrastrukturu i ozbiljnost recesije.

  • Tvrtke moraju preispitati kako se i gdje povezati s potrošačima. Oni bi trebali očekivati da će naići na strukturalne izazove i preokrete u više dimenzija. Ukupna potrošnja se smanjuje, potrošačka košarica prolazi kroz značajne promjene a potrošači mijenjaju načine na koje dobivaju informacije.

  • Te promjene zahvaćaju osam temeljnih područja gdje promjene dolaze do izražaja: dom, kupovina, posao, zdravlje i dobrobit, zatim učenje, zabava, putovanja i mobilnost te, na kraju, komunikacija i informacije.

Kroz uvodna predavanja i panel pokušat će se osvijetiliti što se u tom pogledu može očekivati i kako se pripremiti za novu fazu razvoja maloprodaje. Puni utjecaj pandemije COVID-19 na sektor, pokazat će se tek sljedeće godine.

Konferencija će održati u srijedu 7.10. s početkom u 10 sati u tvornici Kraš u Zagrebu.


 






-HGK priopćenje-

Zagreb, 1. listopada 2020.


Od prve hrvatske cestovne čistilice do novog materijala od reciklirane plastike

-Nacionalna izložba inovacija okupila dvadesetak domaćih tvrtki inovatora iz svih krajeva Hrvatske-

Bez inovacija nema gospodarskog rasta, složili su se sudionici Nacionalne izložbe inovacija koja je danas održana u City Plaza Centru u Zagrebu. Na događaju koji je organizirala Hrvatska gospodarska komora predstavilo se dvadesetak domaćih tvrtki čije su inovacije višestruko nagrađivane na međunarodnim sajmovima i svoju su komercijalizaciju pronašle na tržištima diljem svijeta. Izložba je završna aktivnost unutar inicijative „Inoviraj – profitiraj“ u sklopu projekta „Promocija poduzetništva“ s ciljem poticanja inovativnog poduzetništva kao važnog temelja za ekonomsko jačanje Hrvatske.

Inovacijski sustav razvija se intenzivno proteklih deset godina. Iako je ostvaren određeni napredak, posebice u istraživačkim aktivnostima i obrazovanju, opći inovacijski učinak je i dalje razmjerno nizak u usporedbi s razinama EU, stoga vjerujemo da će upravo ovakvi projekti dati dodatni vjetar u leđa, kako tvrtkama tako i nositeljima gospodarske politike u pravilnom prepoznavanju i vrednovanju te daljnjem sustavnom poticanju inovacija,“ – istaknuo je Tomislav Radoš, potpredsjednik HGK za industriju i energetiku.

Državna tajnica u Ministarstvu gopodarstva i održivog razvoja Nataša Mikuš Žigman podsjetila je da su domaći poduzetnici i u ovim novim okolnostima pokazali svoju inovativnost razvojem novih proizvoda i usluga. „Hrvatska se na listi Globalnog inovacijskog indeksa za 2020. godinu nalazi na 41. mjestu, što je poboljšanje u odnosu na prethodnu godinu i ukazuje na pozitivne trendove ulaganja u inovacije bez čega nema rasta gospodarstva.

Na panelu „Inovacije: temelj oblikovanja naše budućnosti“ sudjelovali su predstavnici inovatora, institucija i akademskog sektora. Najviše je riječi bilo o suradnji između privatnog i javnog sektora, kao i znanosti te što se sve može učiniti kako bi se povećala razina poduzetničkih aktivnosti u Hrvatskoj.

Glavni izazov je prevelika udaljenost prakse i obrazovnih institucija. Dok se taj jaz ne smanji, teško možemo pripremati mlade ljude za rad u modernim tvrtkama“, naglasila je Marina Stanić s Ekonomskog fakulteta u Osijeku. Ivan Franičević, predsjednik Uprave tvrtke Rasco, rekao je kako njegova tvrtka danas ne bi bila jedan od najvećih europskih proizvođača komunalnih vozila da više od pet posto svojih prihoda ne ulažu u razvoj inovacija. Kad govorimo o digitalnom svijetu, sljedećih 30 godina obilježit će umjetna inteligencija i prema riječima Mislava Malenice, predsjednika Hrvatskog udruženja za umjetnu inteligenciju, tu je najvažnije korisnike uvjeriti kako stvarate novu vrijednost i u tome morate biti jako brzi.

Uz Nacionalnu izložbu inovacija, HGK je u sklopu inicijative Inoviraj-profitiraj provela pet Info dana na kojima je preko online platforme uživo bilo prisutno 140 sudionika, a naknadnih prikaza je bilo preko 6500. Info dani su od svibnja do srpnja ove godine ugostili poduzetnike inovatore iz pet hrvatskih regija – slavonske, varaždinske, splitske, riječke i zagrebačke te se u ovim aktivnostima pokazalo da za uspjeh nije presudno da tvrtke imaju sjedište u Zagrebu, već da i u manje razvijenim regijama ima itekako uspješnih poduzetničkih priča. Cjelokupni projekt „Promocija poduzetništva“ sufinancirala je Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

S poštovanjem,

Sektor za komunikacije


Kontakt za medije

Danijela Čavlović

091 46 40 690

danijela.cavlovic@komunikacijskilaboratorij.com





 


-HGK priopćenje za medije-

Zagreb, 2. listopada 2020.


Riješi poduzetnički izazov i osvoji 20 tisuća kuna


-Otvorene prijave za dvodnevno online natjecanje BizHack Hackathon u organizaciji HGK-


Hrvatska gospodarska komora pokrenula je BizHack Hackathon, online natjecanje za sve one spremne na rješavanje poduzetničkih izazova i stvaranje povoljnijeg okruženja za pokretanje i razvoj poslovanja.

Natjecanje je otvoreno za sve zainteresirane, timove i pojedince, stručnjake i studente, poduzetnike i one koji tek razmišljaju o pokretanju vlastitoga posla. Timovima će biti na raspolaganju 48 sati za izradu i prezentaciju idejnoga rješenja, a kroz natjecanje će ih pratiti mentori.

Natjecatelji će morati ponuditi rješenje za jedan od tri problemskih zadataka iz domene poduzetništva: (1) kako povećati poduzetničku aktivnost i potaknuti veći broj ljudi na pokretanje vlastitog poslovanja u Hrvatskoj, (2) kako unaprijediti administrativne postupke kod osnivanja i vođenja poduzeća za poduzetnike početnike i (3) kako unaprijediti aktivnosti savjetovanja (edukacije i usmjeravanja) poduzetnika u svim fazama razvoja njihovog poslovanja.

Sudjelovanje je besplatno za sve sudionike, a najbolje čekaju vrijedne nagrade: 20.000 kuna za osvojeno prvo mjesto te 10.000 i 5.000 kuna za drugo i treće mjesto.

Prijave su otvorene do 5. studenog, a natjecanje će se održati u potpunosti online, od 6. do 8. studenoga. Detaljan program natjecanja pogledajte na stranici BizHack programa.


S poštovanjem,

Sektor za komunikacije







BizHack Hackathon organiziran je u sklopu projekta „Promocija poduzetništva (KK.03.1.2.24.0001)“ u kojemu Hrvatska gospodarska komora (HGK) sudjeluje kao partner. Svrha projekta je poboljšati negativnu percepciju poduzetništva u Hrvatskoj i time omogućiti stvaranje povoljnijeg poslovnog okruženja kao temelja za osnivanje, rast i razvoj poduzeća te društva u cjelini.

Više informacija o projektu BizHack potražite na www.bizhack.eu

Kontakt za medije: mediji@bizhack.eu