subota, 13. studenoga 2021.

Novi coworking prostor ekskluzivno otvoren u centru Zagreba

 






Novi coworking prostor ekskluzivno otvoren u centru Zagreba

Prvi coworking prostor s naglaskom na žensko poduzetništvo


Centar Zagreba bogatiji je za još jedno mjesto za coworking, evente i druženja. Square One Coworking smjestio se na Trgu žrtava fašizma 1, a njegova posebnost je izraziti fokus na žensko poduzetništvo. Jedan cijeli kat posebno je rezerviran za žene i sadržajima prilagođen potrebama poduzetnica. Usto je pokrenut i program subvencioniranja samohranih majki i majki djece s teškoćama u razvoju, radi dugoročnog osiguravanja besplatnog radnog prostora.

Zgrada obuhvaća 1.200 m2 uredskih prostora, a koncipirana je u formatu privatnih ureda za od jedne do osam osoba, dijeljenog radnog prostora te prostorija za sastanke, opuštanje i događanja raznih oblika.

Vjerujemo da coworking prostori nisu trend, već dugoročno rješenje za sve vrste profesionalaca jer omogućuju hibridne koncepte rada. Naš je primarni fokus, uz osiguravanje kvalitetnog radnog mjesta, pružiti korisnicima kvalitetnu mrežu kontakata i potaknuti ih na međusobnu suradnju. Ponosni smo i na činjenicu da dajemo poticaj razvoju ženskog poduzetništva i pomažemo osnaživanju poduzetnica samohranih majki.”, istaknula je Klara Rajnović, menadžerica poslovnog razvoja.

Projekt je pokrenut na temelju globalnog iskustva Rent24 zajednice, jednog od vodećih svjetskih coworking operatera. Vlasništvo je Roberta Bukvića, a investicija je tri milijuna eura. Projektni dio za prostor napravio je Studio 3P predvođen arhitektom Janom Pivcem.

Osim klasičnog najma ureda ili stola, u prostoru će se redovito održavati konferencije i predavanja, subvencionirati start-upovi i studentski projekti, a svaki četvrtak organizirani su after work eventi, od panel rasprava o poslovanju do popularnih pub kvizova.

Pripremio: Tomislav Radić

Snimke: Marko Čolić




četvrtak, 11. studenoga 2021.

Dm dvadeset pet godina u Hrvatskoj

 



Dm dvadeset pet godina u Hrvatskoj



Članovi Uprave dm-a predstavili su četvrtak, 11. studenog, rezultate poslovne godine 2020./2021. u kojoj je promet dosegnuo 2,36 milijardi kuna i time nadmašio prošlogodišnji za 4,47 %. Pozitivan razvoj poslovanja nastavljen je i u segmentu bezreceptnih medicinskih proizvoda u kojem je ostvaren rast od 19,18 %.

U godini u kojoj smo obilježili 25. obljetnicu poslovanja u Hrvatskoj na hrvatskom drogerijskom tržištu uložili smo 67,5 milijuna kuna u modernizaciju 14 prodavaonica, otvorenje 5 prodavaonica i 7 specijaliziranih odjela bezreceptnih medicinskih proizvoda te u širenje ponude i razvoj usluga u dm online shopu. Posebno nam je drago što se dm u rujnu ove godine vratio u Petrinju u sklopu modularnog poduzetničkog dijela Centra novog života u naselju Sajmište“, izjavio je Mirko Mrakužić, direktor dm-a

U prvoj godini poslovanja, dm online shop svaki je mjesec posjetilo više od pola milijuna posjetitelja, a od rujna im je dostupna nova usluga ekspresnog preuzimanja online narudžbi u prodavaonici dm-a po izboru. Među najprodavanijim proizvodima, kako u dm online shopu tako i u dm prodavaonicama, su proizvodi dm marke koja je u protekloj poslovnoj godini ostvarila 32,2 % udjela u ukupnom prometu dm-a.

Istraživanje Ipsosa potvrdilo je kako se dm u odnosu na druge trgovačke lance najviše ističe u brizi za djelatnike. Uz prosječnu neto plaću u prodavaonicama od 10.787,52 kuna, tijekom protekle poslovne godine dm je svojim djelatnicima omogućio sudjelovanje u 128 dana edukacija. Posebna pozornost posvećena je mentalnom zdravlju, o čemu su kolegice i kolege savjetovali i educirali Ambasadori zdravlja.

Dvadeset i pet godina nakon otvorenja prve prodavaonice, kupci u dm-u najčešće i najradije kupuju proizvode za osobnu njegu i higijenu, dekorativnu kozmetiku te proizvode za brigu o kućanstvu. U osvrtu na 25 godina poslovanja, članovi Uprave istaknuli su da je dm u tomrazdoblju u razvoj poslovanja investirao više od milijardu kuna, a sponzorstvima i donacijama u zajednicu uložio više od 62,5 milijuna kuna.



Proslavu 25. obljetnice zamišljali smo drukčije, no razoran potres koji je promijenio živote naših sugrađana potaknuo nas je da se usmjerimo prema onima kojima je naša pomoć najpotrebnija. U sklopu natječaja {ZAJEDNO} za Petrinju, Glinu i Sisak odabrali smo 32 projekta u čiju ćemo realizaciju uložiti više od 4 milijuna kuna. Tijekom protekle poslovne godine, zahvaljujući natječaju, uređeno je dječje igralište u Sisku te je obnovljena školska kuhinja Osnovne škole Mate Lovraka u Petrinji. Održane su edukativne predstave i radionice u vrtićima u Sisku, Glini, Hrvatskoj Kostajnici i Dubici te poduzetničke radionice u Glini. Uz to, u ponudi dm-a danas možete pronaći i proizvode Lavander, OPG-a Čorić iz Petrinje“, istaknula je Gordana Picek, prokuristica i voditeljica resora Nabave i marketinga u dm-u.

Danas dm posluje u 164 prodavaonice u 61 gradu, zapošljava 1.677 djelatnica i djelatnika te je prva i jedina drogerija u Hrvatskoj s online shopom. U poslovnoj godini 2021./2022., dm planira uložiti 73 milijuna kuna u razvoj prodajne mreže, asortimana i dm online shopa.

Pripremio: Tomislav Radić

Snimke: Marko Čolić









utorak, 2. studenoga 2021.

DRAŽEN OREŠČANIN OTVORIO TREĆU SEZONU ADRIA BUSINESS NETWORKA



DRAŽEN OREŠČANIN OTVORIO TREĆU SEZONU ADRIA BUSINESS NETWORKA


Treća sezona Adria Business Networka otvorena je predavanjem Dražena Oreščanina, partnera u tvrtki Poslovna inteligencija te Izvršnog direktora Udruge Glas poduzetnika ( UGP). Cilj predavanja bio je poslovno umrežavanje u Hrvatskoj i drugim zemljama, stvaranje poslovnih prilika te poticanje kontinuirane edukacije.

Dražen Oreščanin je nakon događaja rekao : „Bilo je opušteno i inspirativno, zanimljiva publika, razgovarali smo o brojnim temama iz spektra poduzetništva. “

Naš se gost osvrnuo na svoj poslovni put, dao je važne poduzetničke pouke, govorio o planovima UGP-a te o svojoj kandidaturi za predsjednika Hrvatske gospodarske komore( HGK)."- rekla je Željka Barišić, vlasnica tvrtke Forca Digital Agency i jedna od osnivačica Adria Business Networka.

Lea Kosović, vlasnica LOL Event Managementa te također osnivačica Adria Business Networka rekla je - „Dražen Oreščanin je bio potpuno osvježenje za početak treće sezone. Jako me veseli sljedeće izdanje. “

Događaj je održan u Visokoj školi Aspira u Zagrebu.

Pripremio: Tomislav Radić