petak, 27. siječnja 2023.

 


BAT najbolji globalni poslodavac

BAT je šestu godinu zaredom dobio priznanje Global Top Employer za najboljeg globalnog poslodavca za 2023. godinu. Certifikat dodjeljuje Top Employers Institute, neovisna organizacija koja proučava radne uvjete najvećih globalnih poslodavaca. BAT je među 15 tvrtki koje su dobile certifikat Global Top Employer 2023. koji se temelji na opsežnoj procjeni praksi poslodavaca, a uključuje područja strategije ljudskih resursa, radno okruženje, privlačenje talenata, učenje, raznolikost i uključenost te dobrobit.

U 2023. godini, BAT je proglašen najboljim poslodavcem u ukupno 37 zemalja diljem Amerike, Europe, Azije i Pacifika, Bliskog istoka i Afrike. Certifikat ove godine znači i da je američka podružnica BAT-a, Reynolds American Inc, prvi put imenovana najboljim poslodavcem u SAD-u.

BAT je posvećen izgradnji boljeg sutra (A Better TomorrowTM) smanjivanjem utjecaja svog poslovanja na zdravlje zahvaljujući novim kategorijama proizvoda na čijem se razvoju intenzivno radi te investicijama u povećanje proizvodnje i izvoza, čime BAT kontinuirano povećava broj radnih mjesta. Održavanje raznolikog, uključivog okruženja u kojem zaposlenike potiču na razvoj, rast i inovacije, oduvijek je bilo važno za BAT i ima ključnu ulogu u ubrzavanju transformacije poslovanja.

Na globalnoj razini postavili smo iznimno visoke standarde u upravljanju ljudskim potencijalima i zato smo uvijek posebno ponosni na sva priznanja koja se odnose na kvalitetu upravljanja ljudskim potencijalima. Posvećeni smo osiguravanju kvalitetnih radnih uvjeta i okruženja te kontinuiranoj edukaciji naših zaposlenika. Iznimno nam je važno zadovoljstvo naših radnika jer oni su snaga tvrtke i motivacija da i dalje unapređujemo HR prakse. BAT nudi karijerne izazove za pojedince različitih interesa, a kontinuirani razvoj, posebno u području novih kategorija proizvoda s potencijalom smanjenja rizika, otvara mogućnost novih radnih pozicija. BAT je certificiran kao najbolji poslodavac diljem svijeta od 2009. godine i ovo priznanje je potvrda stalnog ulaganja u razvoj potencijala svih zaposlenika.” izjavila je Veronika Blažev Dimitrijević, Senior HR Business Partner za Hrvatsku, BiH i Sloveniju.

BAT globalno zapošljava 52.000 ljudi, a u Hrvatskoj 1600 i taj se broj kontinuirano povećava. Najnoviji investicijski ciklus u Hrvatskoj od ukupno 600 milijuna kuna usmjeren je u nove proizvodne linije u tvornici u Kanfanaru za proizvodnju nove kategorije proizvoda, grijanih duhanskih proizvoda brenda neo za glo Hyper uređaje. Tvornica u Kanfanaru jedna je od prvih BAT-ovih tvornica u svijetu koja uz cigarete proizvodi i grijane duhanske proizvode, a zaposlenici u Hrvatskoj su među rijetkima koji stječu znanje i iskustvo u radu s tim proizvodima.

Pripremio: Tomislav Radić

Snimka: Bat



četvrtak, 19. siječnja 2023.

Kaufland povisuju plaće i uvodi katalog WhatsApp!

 


Kaufland povisuju plaće i uvodi katalog WhatsApp!

Samo šest mjeseci nakon poslijednjeg povećanja plaća u srpnju 2022. trgovački lanac Kaufland najavljuje kako ponovno povisuje plaće svojih zaposlenika i prvi u Hrvatskoj uvodi praćenje ponude pomoću linka koji automatski stiže na WhatsApp!


Iz Kauflanda najavljuju da će od 1.3.2023. ponovno povisiti plaće svih svojih zaposlenika, što je već treći put u razdoblju od jedne godine. Bruto plaće i primanja svih zaposlenika od ožujka ove godine porast će u prosjeku za 8 %. Iznosi dodataka za rad blagdanom, noću i praznikom također će biti uvećani u prosjeku za 5 %.


Kaufland svim svojim zaposlenicima isplaćuje božićnicu u iznosu od 332 eura, uskrsnicu u iznosu od 66 eura te se dva puta godišnje zaposlenicima isplaćuje i neto nagrada za radne rezultate u prosječnom iznosu po 330 eura. U 2023. godini Kaufland za sve zaposlenike na nerukovodećim radnim mjestima uvodi i regres u iznosu od 100 eura neto, a ponovno su osigurane i stimulacije za zaposlenike poslovnica i logistike koje će biti isplaćene tijekom ljetne sezone.


Odsad se katalog ovog trgovačkog lanca može primati i putem WhatsApp aplikacije! Prvi u Hrvatskoj svojim kupcima omogućili su besplatno, brže i jednostavnije pregledavanje nove ponude svakog tjedna.

Tri su načina prijave na ovu uslugu: klikom na link: https://wa.me/message/HSOE37LZJITRC1, skeniranjem QR koda, slanjem poruke „START“ na broj 099 3123 666 (potrebno je ponajprije pohraniti ovaj broj u telefonski imenik, a nakon toga se šalje poruka u WhatsApp aplikaciji)

Sve ostale informacije moguće je pronaći na kaufland.hr/whatsapp.

Pripremio: Tomislav Radić

Snimke: Kaufland



utorak, 17. siječnja 2023.

20. Jubilarna međunarodna PRO PR konferencija

 






20. Jubilarna međunarodna PRO PR konferencija


Međunarodna PRO PR(Profesional Public Relation,Profesionalni odnosi s javnošću), konferencija, 20. jubilarno izdanje, održat će se od 04. do 07.05. u hotelu Jezero na Plitvičkim jezerima. Sudionike konferencije očekuje 16 predavanja i 2 panela, a moto ovogodišnje konferenciji je “green public relations, green responsibilities (zeleni odnosi s javnošću, zelena odgovornost)”. Svoj dolazak među ostalima potvrdili su: Martin Nesirky, direktor informativne službe Ujedinjenih naroda, John Shield, direktor komunikacija na BBC-ju, Carlos Chaguaceda, direktor komunikacija Museo Nacional Del Prado, Erik den Hoedt, ravnatelj operative u Ministarstvu općih poslova u Nizozemskoj I drugi predavači. Panel pod nazivom: “Telling the truth, is it enough to cut thru the fog of lies”(Govoriti istinu, je li dovoljno prorezati maglu laži)", moderirat će Richard Linning, a Jelena Gavrilović Šarenac, voditeljica korporativnih komunikacija u Henkelu, moderirat će panel “Green communications in sustainable development communications (Zelene komunikacije u komunikacijama održivog razvoja )”.

Sretan sam što je ovo “putovanje”, koje traje 20 godina uspjelo staviti PRO PR konferenciju u liderski položaj edukacijske platforme koja je pod motom “Networking In Motion” - “Povezivanje u pokretu”, fokusirana na teme odnosa s javnošću. U ovih 20 godina organizirano je 285 predavanja, 32 radionice i 33 panela, te više od 4100 sudionika bili su dio ove konferencije. Volim uvijek naglasiti da ona nije nikakav spektakl, mi smo fokusirani na znanje, primjere iz prakse odnosa s javnošću i povezivanje koje predstavlja jedan od ključeva uspjeha. Namijenjeni smo svima onima koji se bave odnosima s javnošću što je veliki organizacijski izazov, ne zbog programskih tematika, već zbog lidera koji stvaraju unutar ove industrije odnosa s javnošću, a njih je zaista malo u ovom okruženju, koji svakodnevno upravljaju ugledom, a da su priznati zbog svog rada, etičnosti u poslovanju i neprestanom učenju što se u konačnosti može brzo i procijeniti. Iako svi govore o digitalnoj transpormaciji, digitalne komunikacija ne mogu bez odnosa s javnošću koji su također doživjeli svoju transformaciju, onu sadržajnu, organizacijsku, ali i kroz svoje oblike zadataka koji se neprestano nadograđuju šireći obzore općoj i internoj javnosti.” izjavio je Danijel Koletić, Predsjednik organizacijskog odbora Međunarodne PRO PR konferencije.

U sklopu ovogodišnjeg PRO PR-a, 11. put za redom dodijelit će se PRO PR GLOBE Awards priznanja. Ovo je jedinstveni program nagrađivanja, fokusiran je na dodjelu priznanja pojedincima, a ne projektima. U skladu s pravilnikom, bivši dobitnici ovog priznanja nominiraju buduće, a u ovom procesu ne uplaćuju se nikakva financijska sredstva. Osim PRO PR GLOBE Awards priznanja pojedincima, dodijelit će se tradicionalno priznanja PRO PR Vision City, PRO PR Vision Manager i PRO PR Indigo Awards, 05.05. u sklopu svečane ceremonije. Konferenciju je utemeljila agencija Apriori World, a ovo je ujedno i jedina konferencija kojoj potporu pruža vodeće svjetsko udruženje za odnose s javnošću PRCA - The Public Relations and Communications Association sa sjedištem u Londonu, Singapuru i Dubai-u.

Pripremio: Tomislav Radić

Snimka: APRIORI WORLD