četvrtak, 3. srpnja 2025.

 









Doručak u Srijemu

Volimo lijepi Srijem, divno je doručkovat u njem

Hedonističko druženje uz srijemske pjenušce, domaće specijalitete, glazbu pod stoljetnim orahom privuklo je stotinjak gostiju koji su stigli na pjenušavi srijemski doručak u subotu, 28. lipnja 2025.! Doručak je održan kod Vina Papak Ilok, na najistočnijem vinogradarskom položaju Radoš, u organizaciji TZ Vukovarsko-srijemske županije i Salona pjenušavih vina Zagreb.

U zelenilu srijemskih vinograda i polja suncokreta počelo se kušanje pjenušavih vina s raskošnim srijemskim doručkom uz glazbu „Dva i pol muškarca“. Na stolu je bilo od domaće pogače i „čvarkaša“, paštete od pačjih prsa i pileće jetrice sa spačvanskim tartufom. od mesnih narezaka kušala se tanka kobasica, debela kobasica, kulin, šunka odležana dvije godine, bilo je raznih sireva i voća – lubenice, breskve, šljive, domaći pekmezi i jogurti, a posebna atrakcija je bio veliki kotao u kojem su se pripremali čvarci!


Na vinskoj radionici „Slatko i plavo“ , naslijepo su se kušala predikatna vina – Traminac Iločkih podruma IBB 2019 i Graševina Papak IBB 2019 uz francuske plave sireve (Roquefort i Bleu d'Auvergne) i jedan poseban istarski s tartufima. U toj su sirnoj kombinaciji ipak su pobijedili Francuzi, iako je bijela čokolada s okusom ruže također bila posebno zanimljiva za nepce uz traminac koji miriše na – ružu.


Tijekom doručka održala se i vođena radionica slikanja Feel good & Paint, a u 13:00 održan je "En primeur Srijem", gdje su vinari predstavili neke nove (ili nedavno nagrađivane) berbe na tržištu (Chardonnay Čobanković, Graševina Lisca Buhač, Frankovka Papak i Cabernet franc Trs).

Više informacija: TZ Vukovarsko srijemske županije, visit@srijem-slavonija.com


Pripremio: Tomislav Radić

Foto: Domagoj Sever i Vedran Čuljak


Nema komentara:

Objavi komentar