nedjelja, 8. siječnja 2017.

PIK Vrbovec i Belje u Hong Kongu



PIK Vrbovec i Belje  u Hong Kongu

PIK Vrbovec i Belje predstavili su svoje mesne prerađevina na sajmu Hong Kong Food Festival 2016., koji se održao od 24. do 28. prosinca. PIK Vrbovec je predstavio svoje tradicionalne proizvode i to: PIK Kulen, Rustiku, Rustiku s orasima, Rustiku s tartufima i Panona salamu, dok je Belje predstavilo Kulenovu seku i Baranjski kulen s oznakom zaštite geografskog podrijetla. PIK Vrbovec svoje proizvode izvozi na tržišta CEFTA-e te u 15 zemalja EU među kojim su Italija, Rumunjska, Švedska, Mađarska, Njemačka i Austrija. Udio prodaje cjelokupnog asortimana na stranim tržištima u 2016. godini iznosio 19 posto.
14. Hong Kong Food Festival je pet dana okupio proizvođače iz cijelog svijeta, a posjetilo ga je više od 1,25 milijuna posjetitelja. Hong Kong ujedno i polazna točka za tržišta Kine i Pacifika.
U Hong Kong već izvozimo neke mesne kategorije pa vjerujemo kako će sudjelovanje na ovom sajmu pridonijeti daljnjem širenju poslovanja na azijskom tržištu. " istaknuo je Boris Cvetković, direktor izvoza PIK Vrbovca.
Azijska tržišta su nam zanimljiva zbog njihove sklonosti pikantnoj hrani i proizvodima od najboljeg svinjskog  mesa kakav je Baranjski kulen“ istaknuo je Ivica Starčević, direktor prodaje, marketinga i turizma u Belju.

PIK Vrbovec, najveći je izvoznik unutar Agrokor koncerna, a nakon ulaska Hrvatske u Europsku uniju kompanija svake godine bilježi dvoznamenkasti postotni rast izvoza.

Nema komentara:

Objavi komentar