PIK Vrbovec i Belje
u Hong Kongu
PIK
Vrbovec i Belje predstavili su svoje mesne prerađevina na sajmu Hong Kong Food Festival 2016., koji se održao od 24. do
28. prosinca. PIK Vrbovec je predstavio svoje tradicionalne proizvode i to: PIK
Kulen, Rustiku, Rustiku s orasima, Rustiku s tartufima i Panona salamu, dok je
Belje predstavilo Kulenovu seku i Baranjski kulen s oznakom zaštite geografskog
podrijetla. PIK Vrbovec svoje proizvode izvozi na tržišta CEFTA-e te u 15
zemalja EU među kojim su Italija, Rumunjska, Švedska, Mađarska, Njemačka i
Austrija. Udio prodaje cjelokupnog asortimana na stranim tržištima u 2016.
godini iznosio 19 posto.
14. Hong Kong Food Festival je pet dana okupio proizvođače
iz cijelog svijeta, a posjetilo ga je više od 1,25
milijuna posjetitelja. Hong Kong ujedno i polazna točka za tržišta Kine i
Pacifika.
U
Hong Kong već izvozimo neke mesne kategorije pa vjerujemo kako će sudjelovanje na
ovom sajmu pridonijeti daljnjem širenju poslovanja na azijskom tržištu. " istaknuo je Boris
Cvetković, direktor izvoza PIK Vrbovca.
Azijska tržišta su nam zanimljiva zbog njihove sklonosti
pikantnoj hrani i proizvodima od najboljeg svinjskog mesa kakav je Baranjski kulen“ istaknuo je Ivica Starčević, direktor prodaje,
marketinga i turizma u Belju.
PIK Vrbovec, najveći je izvoznik unutar Agrokor koncerna, a nakon ulaska
Hrvatske u Europsku uniju kompanija svake godine bilježi dvoznamenkasti
postotni rast izvoza.
Nema komentara:
Objavi komentar