nedjelja, 8. siječnja 2017.

Rekordni otkup domaćeg krumpira



Rekordan otkup domaćeg krumpira
U 2016. godini, Adria Snack Company d.o.o. ostvarila je 131 milijun kuna prometa. Ukupna vrijednost investicija dosegnula je 7 milijuna kuna, otvorena su nova radna mjesta, a kompanija je u godinu dana poslovanja na pet tržišta u regiji premašila sve zadane ciljeve.
Ukupno ulaganje u prvih godinu dana iznosilo je 7 milijuna kuna čime smo dodatno modernizirali pogone i unaprijedili proizvodne kapacitete tvornice u Hercegovcu. Nabavljen je novi stroj za pakiranje, novi aromatizeri i dodatna oprema kojom poboljšavamo kvalitetu proizvoda te je dodatno moderniziran skladišni prostor za prijem i čuvanje krumpira. U ovome investicijskom ciklusu osigurali smo i implementaciju sustava kojim smo postigli višu razinu energetske učinkovitosti naših proizvodnih pogona. Ujedno, u iduće dvije godine planiramo više od 11 milijuna kuna dodatnih ulaganja s ciljem daljnjeg povećanja proizvodnih kapaciteta “, istaknuo je Dubravko Folnović, direktor Adria Snack Company d.o.o.
„Tijekom 2016. godine u BiH smo s Čipi čipsom postali broj dva, na Kosovu s Chio čipsom imamo poziciju broj jedan a u Hrvatskoj držimo 20% tržišta snacka. Čipi čips, Tip Top, Franck kikiriki i kokice bilježe dvoznamenkaste stope rasta.“,rekao je Dino Bijač, direktor marketinga i razvoja Adria Snack Company d.o.o.
Tržište snacka u zadnje dvije godine u Adria regiji bilježi rast od 2,1 posto te se očekuje nastavak tog trenda. Stoga je i u fokusu strategije Adria Snacka daljnje širenje u proizvodnim i tehnološkim inovacijama, širenje asortimana i ulazak u nove kategorije.
Adria Snack Company d.o.o. povećava preradbene kapacitete tvornice u Hercegovcu.Tako su 2016. godine otkupljene do sada najveće količine domaćeg krumpira vrhunske kvalitete – čak 14.500 tona u odnosu na 8.000 tona prethodne godine.

Nema komentara:

Objavi komentar