nedjelja, 23. travnja 2017.

Podravka u Kataru



Podravka u Kataru

Drugog dana službenog posjeta predsjednice Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović Kataru i gospodarskog izaslanstva koje je vodio predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović potpisani su sporazumi o suradnji između dvaju zemalja, a Podravka je potpisala ugovor o distribuciji s katarskim distributerom Arabian Supplies, podružnicom jedne od najjačih katarskih grupacija, Tadmur Holding. 

„Iako je Podravka na tržištu Katara prisutna dvije godine, potpisom ugovora s tvrtkom Arabian Supplies, Podravka dobiva jakog partnera koji će joj omogućiti ulazak na sva prodajna mjesta u Kataru te dugoročni razvoj poslovanja na jednom od ključnih tržišta regije Bliski istok i Sjeverna Afrika.“ -  istaknuo je Nermin Salman, izvršni direktor Podravke Gulf FZE.

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović ocijenila je posjet iznimnom uspješnim, a iz razgovora s Emirom Katara, Nj.V. šeikom Tamim bin Hamad bin Khalif Al Thanijem izvdojila je „Naglasak razgovora bio je na razvoju gospodarskih odnosa, posebno o poslovanju hrvatskih tvrtki u Kataru, ali i zainteresiranosti Katara za inicijativu triju mora za energetsku politiku i opću energetsku infrastrukturu od LNG terminala na Krku do cijelog tog prostora između Baltika, Jadrana i Crnog mora. Predsjednica RH upozorila je na opasnost,  ako ne krenemo u izgradnju LNG terminala, da će nas zaobići svi energetski i drugi putevi i jednostavno se moramo uključiti.

Predsjednik HGK Luka Burilović potpisao je s predsjedavajućim Katarske komore Nj.V. šeikom Kalifom bin Jasimmom bin Mohammedom Al Thanijem Memorandum o razumijevanju između Katarske komore trgovine i industrije i Hrvatske gospodarske komore, dok je Veleposlanik RH Tomislav Bošnjak s ministrom lokalne uprave i okoliša Mohammed bin Abdullah Al Rumaihi potpisao Sporazum o suradnji u zaštiti okoliša i prirode između Vlade Katara i Vlade RH. Održan je i Katarsko-hrvatski gospodarski forum. Hrvatska je u Katar 2016. izvezla 56 milijuna USD.

Nema komentara:

Objavi komentar